Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Fisc.md - cerere de transparenţă

Fisc.md – cerere de transparenţă

Coaliţia Civică pentru Alegeri Libere şi Corecte – „Coaliţia 2009″ cere Inspectoratului Fiscal Principal de Stat să asigure transparenţa procesului de verificare fiscală a organizaţiilor neguvernamentale active în perioada electorală.

La 30 aprilie 2009, Coaliţia Civică pentru Alegeri Libere şi Corecte – „Coaliţia 2009″ a transmis Inspectoratului Fiscal Principal de Stat al Republicii Moldova o cerere în baza Legii cu privire la accesul la informaţie nr. 982 din 2000, prin care solicită informaţii vis-a-vis de controalele fiscale dispuse recent de această instituţie publică la mai multe organizaţii neguvernamentale active în perioada campaniei electorale, inclusiv la organizaţiile membre ale Coaliţiei 2009.
Astfel, Coaliţia Civică pentru Alegeri Libere şi Corecte – „Coaliţia 2009″ a solicitat Inspectoratului Fiscal Principal de Stat răspunsuri la mai multe întrebări, inclusiv:  Care sunt organizaţiile neguvernamentale supuse controlului fiscal în această perioadă şi în baza căror criterii au fost selectate acestea pentru a fi verificate? Care este scopul acestor controale fiscale şi în baza căror decizii s-a dispus efectuarea lor la aceste organizaţii neguvernamentale?

Reamintim că recent Inspectoratul Fiscal Principal de Stat a dispus efectuarea unor controale fiscale simultane în unele organizaţii ale societăţii civile care s-au manifestat activ pe parcursul campaniei electorale, prin activităţi de monitorizare a mass-media, observarea independentă a alegerilor şi activităţi de educaţie civică.